15 април 2009

Голата истина за Женския Оргазъм

За сексуалното удоволствие при жените се носят повече легенди, отколкото за чудовището от Лох Нес. Но не превръщат ли те самия секс в чудовище?

Едва ли някой би се учудил от факта, че цялата митология от теории за женския оргазъм има не майка, а баща. Запознайте се с Фройд – виртуоз в проблематизирането и драматизирането на секса. Той въвежда понятията клиторен и вагинален оргазъм, той окачествява първия като „инфантилен” и „мъжки”, а жените, които не постигат втория – като „фригидни”. В същото време огромен процент от нежната половина на човечеството успява да постигне оргазъм единствено чрез стимулиране на клитора. Значи ли това, че повечето жени са инфантилни, мъжествени и фригидни в сексуално отношение, мистър Фройд? Не, разбира се. Подобни теории могат да доведат повече до въвеждането на трагикомедията от симулирани оргазми като жанр в секса, отколкото до правилното разгадаване на женското удоволствие.

Положението се влошава още повече с популяризирането от поп културата на прословутата G-точка, която не е много ясно съществува ли въобще, при всички ли съществува, къде се намира, на едно и също място ли се намира винаги и колко голямо удоволствие носи въздействието върху нея. Науката продължава да клюкарства. Единичен оргазъм, множествен оргазъм, поредица от оргазми... Между последните два на всичкото отгоре има разлика! Какво още?

Всъщност значение за сексуалното удовлетворение на жената имат само две неща, които при това не са неща, а хора – самата жена и нейният партньор.

ЖЕНАТА, която не е „мултиоргазмена” и чийто клитор е далеч по-чувствителен от вагината, е напълно нормална в сексуално отношение. Проблем може да възникне единствено от притеснението по тези въпроси. Дамите трябва просто да разберат какво лично на тях им харесва и как да си го поискат – мъжете не са длъжни да четат мисли.

МЪЖЪТ трябва да се интересува повече от удоволствието на партньорката си, отколкото от големината на члена си. Въпросът дали размерът има значение е спорен, но никой не спори относно значението на желанието, старанието и уменията. Техниките „от вратата за краката” и „цък-цък-язък”, придружени от преждевременно закопчаване на колана, няма да доведат която и да било жена до какъвто и да било оргазъм.

Така че, мили дами, спрете да се чудите всичко ли ви е наред, дали „женското изпразване” съществува или е обикновено уриниране и къде да намерите сексуалния Принц на бял кон. Не търсете удоволствието, а го изпитвайте. Сладоледът е наслада именно, защото Дядо Фройд не се е заел да ви обясни как да го консумирате. От значение е само начинът, по който вие обичате да си го ядете. И дали сладоледът е хубав, разбира се!

Няма коментари:

Публикуване на коментар